Kipfilet met salsa verde

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
27
Advertentie
Ingrediënten
- 1 kippenbouillontablet
- 2 x 2 kipfilets
- 1 bakje platte peterselie ((20 g), alleen de blaadjes)
- 1 teen knoflook
- 3 ansjovisfilets ((blikje 46 g), fijngesneden)
- 2 el kappertjes (potje 100 g)
- 6 el olijfolie
- 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes)
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Breng 750 ml water aan de kook. Voeg het bouillontablet toe en los het op in het kokende water. Voeg de kipfilets toe en laat 2 min. tegen de kook aan op het vuur staan. Draai nu het vuur uit en laat de kip 30 min. staan in het vocht.
- Doe de peterselie, knoflook, ansjovis, kappertjes, olie en het basilicum in een maatbeker. Pureer met de staafmixer. Voeg 3 el kippenbouillon toe om de saus wat vloeibaarder te maken.
- Verwarm de kip in de bouillon, maar laat niet meer koken. Snijd de kip in plakjes en serveer met de saus.
Tip:
Kappertjes en ansjovis smaken ook lekker in een mayonaise.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 3 g
- vet 26 g