bewaar
Lamskoteletjes met geroosterde groenten en salsa verde
Lamskoteletjes met geroosterde groenten en salsa verde
bewaar

Lamskoteletjes met geroosterde groenten en salsa verde

De groene saus van verse kruiden doet het niet alleen goed bij de groenten, maar ook bij het vlees.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zoete aardappel

2

venkelknollen

1

courgette

9 el

extra vierge olijfolie

15 g

verse basilicum

7½ g

verse munt

20 g

verse platte peterselie

15 g

verse koriander

1

sjalot

1 teen

knoflook

2 el

kappertjes

8

lamskoteletten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer of keukenmachine

De groene saus van verse kruiden doet het niet alleen goed bij de groenten, maar ook bij het vlees.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in partjes. Halveer de courgette in de lengte. Snijd de helften nogmaals in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 4 cm. Meng de aardappelen en venkel met ½ el van de olie per persoon, peper en eventueel zout op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 10 min. de courgette toe.

2

Doe alle kruiden met de sjalot, knoflook, kappertjes en ¾ van de rest van de olie in de keukenmachine (of doe in een kom en pureer met de staafmixer). Maal tot een gladde saus. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de lamskoteletjes in 5-7 min. goudbruin en rosé. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de geroosterde groenten en salsa verde.

bereidingstipJe kunt de salsa 3 dagen van tevoren maken. Doe in een bakje, schenk er een laagje olie bovenop en bewaar afgesloten in de koelkast.