Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten
Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten

Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten

Voor deze puree pof je de aardappel eerst langzaam op de barbecue: lekker!

10 min. bereiden
30 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

10 g

verse platte peterselie

75 g

gezouten pecannoten

50 g

ongezouten roomboter

1 el

ahornsiroop

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • aluminiumfolie

  • pureestamper of pureeknijper

Voor deze puree pof je de aardappel eerst langzaam op de barbecue: lekker!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg de aardappelen 30 min. in de gloeiende kooltjes, aan de rand van de barbecue. Keer halverwege.

2

Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de pecannoten grof. Neem de pakketjes met een tang uit de kooltjes (heet!). Verwijder de folie en verwijder daarna de schil van de aardappelen.

3

Stamp met de pureestamper de aardappelen met de boter, peterselie en ⅔ van de pecannoten tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de ahornsiroop en bestrooi met de rest van de pecannoten.

tip

bereidingstipControleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Gaat deze er makkelijk in en uit, dan zijn de aardappelen gaar.

bereidingstipHeb je een gasbarbecue? Leg de zoete aardappelen dan 45 tot 55 min. op het rooster van de barbecue.

serveertipLauwwarm ook erg lekker.