Geroosterde-groenteplateau
Lekker bij de barbecue: deze schotel van geroosterde groenten, kaas en olijven.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 limoen (schoongeboend)
- 10 g zachte boter
- 2 maiskolven
- 350 g verse groene asperges
- 1½ el traditionele olijfolie
- 380 g Tasty Tom trostomaten
- 1 el gedroogde majoraan
- 60 g Manchego kazen
- 150 g Spaanse olijvenmix
- 4 portobello's
Keukenspullen
- barbecue
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan, gebruik bij voorkeureen firestarter. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de boter met 1 el limoenrasp- en sap (per 4 personen). Spreid stukken aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit. Leg de maïskolven in het midden en bestrijk goed met de limoenboter. Vouw de aluminiumfolie twee keer rond de maïskolven en draai de uiteinden dicht. Leg de foliepakketjes op het rooster van de barbecue en gril 30 min. Keer halverwege.
- Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Besprenkel met ⅓ van de olie. Halveer de tomaten, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de majoraan. Rasp de kaas, snijd de olijven in kleine stukjes en meng. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier. Schep het mengsel in de portobello’s. Leg de tomaten en asperges naast de maiskolven en gril 5 min. Keer halverwege. Houd de groenten warm met aluminiumfolie. Leg de portobello’s op de barbecue en gril 10 min. met de deksel dicht. Verdeel alle groenten op een schaal.
combinatietip:
Lekker met mojo rojo.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 335 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 400 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Geroosterde-groenteplateau
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde-groenteplateau
Steek de barbecue aan, gebruik bij voorkeureen firestarter.
- 1 limoen
- 10 g zachte boter
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de boter met 1 el limoenrasp- en sap (per 4 personen).
- 2 maiskolven
Spreid stukken aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit. Leg de maïskolven in het midden en bestrijk goed met de limoenboter.
Vouw de aluminiumfolie twee keer rond de maïskolven en draai de uiteinden dicht.
Leg de foliepakketjes op het rooster van de barbecue en gril 30 min. Keer halverwege.
- 350 g verse groene asperges
- ½ el traditionele olijfolie
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Besprenkel met de olie.
- 380 g Tasty Tom trostomaten
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 el gedroogde majoraan
Halveer de tomaten, besprenkel met de olie en bestrooi met de majoraan.
- 60 g Manchego kazen
- 150 g Spaanse olijvenmix
- 4 portobello's
Rasp de kaas, snijd de olijven in kleine stukjes en meng. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier.
Schep het mengsel in de portobello’s. Leg de tomaten en asperges naast de maiskolven en gril 5 min. Keer halverwege.
Houd de groenten warm met aluminiumfolie. Leg de portobello’s op de barbecue en gril 10 min. met de deksel dicht. Verdeel alle groenten op een schaal.
combinatietip:
Lekker met mojo rojo.