Tandooriballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus nieuwe stijl met tandoorikruiden en kikkererwten.

515 kcal

15 min. bereiden, 10 min. wachten

4.1/5

(9)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 ui

    ui

  • 500 gram rundergehakt

    rundergehakt

  • 3 theelepel tandoori masala

    tandoori masala

  • 1 middelgroot ei

    middelgroot ei

  • 1 mespunt zout

    zout

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 1 aubergine

    aubergine

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 690 ml passata tomatensaus

    passata tomatensaus

  • 400 gram kikkererwten in blik

    kikkererwten in blik

Receptkaarten Allerhande 7 2017 - Receptkaarten Allerhande 7 2017

Aan de slag

  1. Snipper de ui en doe samen met het gehakt, ⅔ van de tandoori masala, het ei, wat peper en het zout in een kom. Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van ter grootte van een walnoot. Snijd de knoflook fijn en de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Voeg de aubergine toe en bak 3 min.

  2. Doe de passata en de rest van de tandoori masala erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Doe ondertussen de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • bereidingstipMaak je handen wat vochtig voordat je de gehaktballetjes gaat draaien, zo blijft het gehakt niet aan je handen plakken.
  • combinatietipLekker met Turks brood.

Wat vond je van dit recept?

Tandooriballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus nieuwe stijl met tandoorikruiden en kikkererwten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig