Spaghetti van zoete aardappel met tomaat & Catelaanse worstjes

Waarom alleen gewone spaghetti eten als je de sliertjes ook kunt mengen met pompoenspaghetti?

880 kcal

25 min. bereiden

3.4/5

(10)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker


Allerhande Box week 26 2017 - Allerhande Box week 26 2017

Allerhande Box Week 44 2018 - Allerhande Box Week 44 2018

Aan de slag

  1. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Maak de tenen knoflook schoon en snijd fijn. Was de tomaten en halveer ze.

  2. Houd 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten apart. Verhit 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een koekenpan en bak de braadworsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.

  3. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een hapjespan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de helft van de cherrytomaatjes toe en bak 4 min. op middelhoog vuur mee. Schep regelmatig om.

  4. Doe de zongedroogde tomaten, de rest van de cherrytomaatjes en 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

  5. Voeg als het water kookt de verse pasta en eventueel zout toe aan de pan en kook in 4 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op.

  6. Meng de spaghetti met de gepureerde tomaten en de gebakken tomaat. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken en verdeel over diepe borden. Snijd elke worst in 3 stukken en verdeel over de borden. Bestrooi met de kaas.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Wat vond je van dit recept?

Spaghetti van zoete aardappel met tomaat & Catelaanse worstjes

Waarom alleen gewone spaghetti eten als je de sliertjes ook kunt mengen met pompoenspaghetti?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig