Wrijf de kipdijfilet in met ⅖ van de olie en de piri-pirikruiden. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip op middelhoog vuur in 10-12 min. gaar.
Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
Halveer ondertussen de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaten in parten en de rode ui in halve ringen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met ⅕ van de olie, peper en eventueel zout.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng 2 tl rasp en 4 el sap (per 4 personen) met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de mangostukjes en snijd de kipdijfilet in plakjes. Meng de couscous met de slamelange en verdeel over een grote schaal. Verdeel de avocado’s, tomaten, ui, mango en plakjes kip erover en besprenkel met de dressing.
Kip piri piri met couscous
Maaltijdsalade met pit die je in een handomdraai op tafel hebt staan.
- variatietipJe kunt de kipdijfilet ook bereiden op de barbecue. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Kip piri piri met couscous
Maaltijdsalade met pit die je in een handomdraai op tafel hebt staan.

hoofdgerecht
4 personen
825 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Wrijf de kipdijfilet in met ⅖ van de olie en de piri-pirikruiden. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip op middelhoog vuur in 10-12 min. gaar.
Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
Halveer ondertussen de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaten in parten en de rode ui in halve ringen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met ⅕ van de olie, peper en eventueel zout.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng 2 tl rasp en 4 el sap (per 4 personen) met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de mangostukjes en snijd de kipdijfilet in plakjes. Meng de couscous met de slamelange en verdeel over een grote schaal. Verdeel de avocado’s, tomaten, ui, mango en plakjes kip erover en besprenkel met de dressing.
variatietip:Je kunt de kipdijfilet ook bereiden op de barbecue. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
430 g kipdijfilet
5 el milde olijfolie
5 el Verstegen World spice blend piri piri
300 g couscous
2 eetrijpe avocado's
190 g Tasty Tom trostomaten
1 rode ui
1 biologische limoen
190 g verse mangostukjes
75 g rucola slamelange
Dit heb je nodig
grillpan