Kip piri piri met couscous

Maaltijdsalade met pit die je in een handomdraai op tafel hebt staan.

825 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Wrijf de kipdijfilet in met ⅖ van de olie en de piri-pirikruiden. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip op middelhoog vuur in 10-12 min. gaar.

  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.

  3. Halveer ondertussen de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaten in parten en de rode ui in halve ringen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met ⅕ van de olie, peper en eventueel zout.

  4. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng 2 tl rasp en 4 el sap (per 4 personen) met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Halveer de mangostukjes en snijd de kipdijfilet in plakjes. Meng de couscous met de slamelange en verdeel over een grote schaal. Verdeel de avocado’s, tomaten, ui, mango en plakjes kip erover en besprenkel met de dressing.

  • variatietipJe kunt de kipdijfilet ook bereiden op de barbecue. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Kip piri piri met couscous

Maaltijdsalade met pit die je in een handomdraai op tafel hebt staan.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig