bewaar
Bananen-nicecream met sesamzaad
Bananen-nicecream met sesamzaad
bewaar

Bananen-nicecream met sesamzaad

Een verrassende combinatie met sesam en banenensoftijs.

10 min. bereiden
5 uur wachten
1waardering

Ingrediënten

2 personen

3

bananen

1

vanillestokje

1

limoen

4 el

geroosterd zwart sesamzaad

1 el

tahini in pot

75 ml

kokosmelk

1 takje

verse munt

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Een verrassende combinatie met sesam en banenensoftijs.

Aan de slag

1

Snijd de bananen in plakjes, doe in een diepvrieszakje en leg minimaal 5 uur in de vriezer. Schud de stukjes na een half uur los.

2

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Rasp de groene schil van de limoen. Doe het vanillemerg met het zwart sesamzaad, de tahini, kokosmelk en bevroren banaan in de kom van de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot het ijs de consistentie heeft van softijs. Verdeel over twee kommen en garneer met het limoenrasp en de munt.