Kool­dum­plings ge­vuld met con­fit de ca­nard

Een tussengerecht dat zo uit een sterrenrestaurant lijkt te komen.

(6) waardeer
aziatisch voorgerecht Een tussengerecht dat zo uit een sterrenrestaurant lijkt te komen. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Haal een mooie blad per persoon van de kool en blancheer ze 1 voor 1 in 2 min. Spoel met koud water en dep droog met keukenpapier.
  2. Haal ondertussen het vlees van de eendenbouten en doe in een kom. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Snijd de bosui fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het vlees met de bosui, het citroenrasp, 3 el citroensap (per 4 personen) en de hoisinsaus. Breng op smaak met flink wat zwarte peper.
  3. Leg ¼ van het confitmengsel op het stevige deel van de kool en rol op tot de helft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op tot een pakketje. Maak zo alle pakketjes. Leg ze met de mooiste kant naar boven op de borden en bestrooi met het sesamzaad.

serveertip:

Je kunt alle dumplings samen op een bord of schaal serveren of ervoor kiezen om voor iedereen een mooi opgemaakt bord met één dumpling te maken.

serveertip:

Lekker met extra hoisin.

video

Kool­dum­plings ge­vuld met con­fit de ca­nard

recipevideo - 00:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kooldumplings gevuld met confit de canard

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­dum­plings ge­vuld met con­fit de ca­nard

1
1

Breng een grote pan met ruim water aan de kook.

2
2
  • 1 Chinese kool

Haal een mooie blad per persoon van de kool en blancheer ze 1 voor 1 in 2 min.

3
3

Spoel met koud water en dep droog met keukenpapier.

4
4
  • 2 gekonfijte eendenbouten in blik

Haal ondertussen het vlees van de eendenbouten en doe in een kom. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.

5
5
  • 2 bosuitjes
  • 1 citroen

Snijd de bosui fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

6
6
  • 75 ml hoisinsaus

Meng het vlees met de bosui, het citroenrasp, 3 el citroensap (per 4 personen) en de hoisinsaus. Breng op smaak met flink wat zwarte peper.

7
7

Leg ¼ van het confitmengsel op het stevige deel van de kool en rol op tot de helft.

8
8

Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op tot een pakketje. Maak zo alle pakketjes.

9
9
  • 1 tl Saitaku zwart sesamzaad geroosterd in strooier

Leg ze met de mooiste kant naar boven op de borden en bestrooi met het sesamzaad.

serveertip:

Je kunt alle dumplings samen op een bord of schaal serveren of ervoor kiezen om voor iedereen een mooi opgemaakt bord met één dumpling te maken.

serveertip:

Lekker met extra hoisin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.