bewaar
Tomatensaus
Tomatensaus
bewaar

Tomatensaus

Makkelijk, snel, en nog een goede tomatensaus ook.

10 min. bereiden
20 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

1 porte

2

uien

3 el

milde olijfolie

140 g

tomatenpuree

250 ml

water

1600 g

tomatenblokjes

1 el

kristalsuiker

Makkelijk, snel, en nog een goede tomatensaus ook.

Aan de slag

Snipper de ui. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui ca. 5 min. tot deze glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee. Voeg de blikken tomatenblokjes, de suiker en het water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertipJe kunt de saus gebruiken voor pastasaus, in stoofschotels of in ovenschotels.

algemeenDit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine.