bewaar
Chocolade-pindakaasbrownies
Chocolade-pindakaasbrownies
bewaar

Chocolade-pindakaasbrownies

Royaal genieten met knapperige vlokken in deze brownies. Door de pindakaas met stukjes pinda extra lekker.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
30 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

18 porties

300 g

chocoladevlokken

200 g

ongezouten roomboter

4

middelgrote eieren

200 g

lichtbruine basterdsuiker

100 g

tarwebloem

200 g

pindakaas met stukjes noot

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakvorm/braadslede (31 x 23)

Royaal genieten met knapperige vlokken in deze brownies. Door de pindakaas met stukjes pinda extra lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2

Zet een pan met een laagje water op het vuur. Doe de chocoladevlokken en de boter in een warmtebestendige kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en boter al roerend met een garde smelten (au bain-marie).

3

Klop ondertussen de eieren met de suiker luchtig. Meng het gesmolten chocoladebotermengsel erdoor.

4

Zeef de bloem met een snufje zout boven het beslag en spatel erdoor. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag erin. Verdeel de pindakaas over het beslag en bak de brownies ca. 25 min. in het midden van de oven.

5

Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Garneer met de rest van de chocoladevlokken en snijd in 18 stukjes.