Vegan carrot hotdog

Een wortel als hotdog: dat is snacken op een leuke en verantwoorde manier (en vegan).

220 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 4 uur wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uiteinden van de wortels rond. Kook de wortels 6 min. in water. Meng de azijn, sojasaus, uienpoeder en paprikapoeder met een vork tot een marinade.

  2. Doe de wortels samen met de marinade in het diepvrieszakje. Laat de zak open tot de wortels afgekoeld zijn. Laat 4 uur marineren.

  3. Neem de wortels uit het diepvrieszakje en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels 8-10 min. Keer regelmatig.

  4. Snijd ondertussen de pistolets van bovenaf open, snijd niet door. Snipper de rode ui en meng met 2 el augurkenvocht (per 8 porties). Beleg elk broodje met een wortel, het uimengsel, de augurkenblokjes, ketchup en mosterd.

  • variatietipMidden-Oosters: Beleg de broodjes achtereenvolgens met hummus, de wortels, blokjes tomaat, munt en (zwart) sesamzaad.
  • variatietipAziatisch: Beleg de broodjes achtereenvolgens met in ingelegde snoepkomkommer (laat de komkommer hiervoor 10.min in rijstazijn staan en laat goed uitlekken), fijngesneden rodekool, de wortels, srirachasaus en koriander.
  • variatietipMexicaans: Beleg de broodjes achtereenvolgens met avocado, de wortels, Homemade style red Mexican salsa (pot 230 g, La Morena) en ringetjes jalapeñopeper.
  • Vegan carrot hotdog

    Instructievideo - 00:38 min.

Vegan carrot hotdog

Een wortel als hotdog: dat is snacken op een leuke en verantwoorde manier (en vegan).

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig