Snijd de uiteinden van de wortels rond. Kook de wortels 6 min. in water. Meng de azijn, sojasaus, uienpoeder en paprikapoeder met een vork tot een marinade.
Doe de wortels samen met de marinade in het diepvrieszakje. Laat de zak open tot de wortels afgekoeld zijn. Laat 4 uur marineren.
Neem de wortels uit het diepvrieszakje en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels 8-10 min. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de pistolets van bovenaf open, snijd niet door. Snipper de rode ui en meng met 2 el augurkenvocht (per 8 porties). Beleg elk broodje met een wortel, het uimengsel, de augurkenblokjes, ketchup en mosterd.
Vegan carrot hotdog
Een wortel als hotdog: dat is snacken op een leuke en verantwoorde manier (en vegan).
- variatietipMidden-Oosters: Beleg de broodjes achtereenvolgens met hummus, de wortels, blokjes tomaat, munt en (zwart) sesamzaad.
- variatietipAziatisch: Beleg de broodjes achtereenvolgens met in ingelegde snoepkomkommer (laat de komkommer hiervoor 10.min in rijstazijn staan en laat goed uitlekken), fijngesneden rodekool, de wortels, srirachasaus en koriander.
- variatietipMexicaans: Beleg de broodjes achtereenvolgens met avocado, de wortels, Homemade style red Mexican salsa (pot 230 g, La Morena) en ringetjes jalapeñopeper.
Vegan carrot hotdog
Instructievideo - 00:38 min.
Gerelateerde recepten
Vegan carrot hotdog
Een wortel als hotdog: dat is snacken op een leuke en verantwoorde manier (en vegan).

hoofdgerecht
8 porties
220 kcal
20 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Snijd de uiteinden van de wortels rond. Kook de wortels 6 min. in water. Meng de azijn, sojasaus, uienpoeder en paprikapoeder met een vork tot een marinade.
Doe de wortels samen met de marinade in het diepvrieszakje. Laat de zak open tot de wortels afgekoeld zijn. Laat 4 uur marineren.
Neem de wortels uit het diepvrieszakje en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels 8-10 min. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de pistolets van bovenaf open, snijd niet door. Snipper de rode ui en meng met 2 el augurkenvocht (per 8 porties). Beleg elk broodje met een wortel, het uimengsel, de augurkenblokjes, ketchup en mosterd.
variatietip:Midden-Oosters: Beleg de broodjes achtereenvolgens met hummus, de wortels, blokjes tomaat, munt en (zwart) sesamzaad.
variatietip:Aziatisch: Beleg de broodjes achtereenvolgens met in ingelegde snoepkomkommer (laat de komkommer hiervoor 10.min in rijstazijn staan en laat goed uitlekken), fijngesneden rodekool, de wortels, srirachasaus en koriander.
variatietip:Mexicaans: Beleg de broodjes achtereenvolgens met avocado, de wortels, Homemade style red Mexican salsa (pot 230 g, La Morena) en ringetjes jalapeñopeper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
8 geschilde bospenen
30 ml appelciderazijn
50 ml sojasaus
1 tl uienpoeder
1 tl gerookte-paprikapoeder
1 el arachideolie
8 pistolets boulogne
1 kleine rode ui
4 el augurkenblokjes
2 el ketchup
1 el habanero mosterd
Dit heb je nodig
diepvrieszakje met zippsluiting