Ketjap-sesam varkensreepjes met noedels
Deze Aziatische maaltijd met gegrilde varkensreepjes is binnen 15 minuten klaar en oh zo lekker.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 260 g varkensfiletlapjes
- 5 el woksaus ketjap sesam
- 125 g egg noodles
- 4 cm verse gember
- 1 el (arachide)olie
- 380 Aziatische groente shiitake-komkommer
- 1 bosui
- 30 g gezouten cashewnoten
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de varkensfiletlapjes in 8 min. gaar, keer halverwege. Neem uit de pan, bestrijk met 3 el ketjap-sesamwoksaus en snijd in reepjes.
- Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember en groente, behalve de paksoi, 4 min. Voeg de rest van de woksaus toe en verwarm 1 min.
- Giet de noedels af en meng samen met de achtergehouden paksoi met de groente. Schep goed door en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en hak de cashewnoten grof. Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de filetreepjes erover. Garneer met de bosui en cashewnoten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 920 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Ketjap-sesam varkensreepjes met noedels
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ketjap-sesam varkensreepjes met noedels
- 260 g varkensfiletlapjes
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de varkensfiletlapjes in 8 min. gaar, keer halverwege.
- 2 el woksaus ketjap sesam
Neem uit de pan, bestrijk met de ketjap-sesamwoksaus en snijd in reepjes.
- 125 g egg noodles
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4 cm verse gember
- 1 el (arachide)olie
- 380 Aziatische groente shiitake-komkommer
Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember en groente, behalve de paksoi, 4 min.
- 3 el woksaus ketjap sesam
Voeg de woksaus toe en verwarm 1 min.
Giet de noedels af en meng samen met de achtergehouden paksoi met de groente.
Schep goed door en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 bosui
- 30 g gezouten cashewnoten
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en hak de cashewnoten grof. Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de filetreepjes erover.
Garneer met de bosui en cashewnoten.