Cheesecake met pompoen
Cheesecake met pompoen
bewaar
bewaar

Cheesecake met pompoen

Een taart die bijna te mooi is om op te eten. Bijna...

1 uur bereiden
25 min. oventijd
1 uur wachten
22waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.

2

Smelt de boter in een steelpan. Maal de kandijkoeken fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan.

3

Meng de MonChou, crème fraîche, kristalsuiker en koekkruiden met een garde door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep het mengsel over de koekbodem in de vorm. Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven tot de vulling licht is gestold.

4

Halveer ondertussen de flespompoen in de lengte. Gebruik alleen de hals, het deel met draden en pitten wordt niet gebruikt. Schil de pompoen. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van 1 mm dik. Gebruik eventueel een keukenmachine of mandoline (speciale schaaf).

5

Neem de taart uit de oven en laat de oven aan staan. Steek de pompoenplakjes als bloemblaadjes rechtop in de warme taartvulling. Begin met de grote plakjes en werk van buiten naar binnen, tot je in het midden een cirkel overhoudt van Ø 6 cm. Leg hier eerst wat pompoenplakjes plat op, zodat de vulling met het bakken niet omhoog komt. Ga verder met de pompoenplakjes als bloemblaadjes zodat je een grote bloem krijgt.

6

Verdeel de kaneelsuiker gelijkmatig over de taart. Dek de taart af met aluminiumfolie. Bak ca. 1 uur in de oven. Verwijder de folie na 30 min. Zet de oven na het bakken uit, laat de taart nog 1 uur in de oven staan. Laat buiten de oven verder afkoelen.

variatietipGebruik de rest van de pompoen voor pompoensoep of -chutney.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cheesecake met pompoen

Een taart die bijna te mooi is om op te eten. Bijna...

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig