bewaar
Pompoenburger
Pompoenburger
bewaar

Pompoenburger

Rundvleesburger? Nee, we gaan voor vega met pompoen en bonen.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

koelverse pompoenstukjes

400 g

cannellinibonen in blik

60 g

Cheddar Tophat 48+

2 el

Mexicaanse kruiden voor bonen

50 g

panko Japans paneermeel

2 el

pompoenpitten

2 el

Griekse yoghurt

2 el

mayonaise

2

tomaten

4

verse bruine bollen

40 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Rundvleesburger? Nee, we gaan voor vega met pompoen en bonen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat zout en rooster ca. 20 min. in de oven.

2

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Rasp de cheddar met een grove rasp. Neem de pompoen uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een plat bord. Doe samen met de bonen en kruiden in een kom en pureer grof met de staafmixer. Meng de cheddar en panko erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Vorm met vochtige handen een burger per persoon. Verdeel over de bakplaat en bestrooi met de pompoenpitten. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Meng ondertussen de yoghurt en mayonaise tot een saus. Snijd de tomaten in plakken van 1 cm dik. Snijd de broodjes open. Neem de burgers uit de oven en beleg de broodjes achtereenvolgens met wat saus, veldsla, een burger en plakjes tomaat.

combinatietipLekker met groentefrieten.

Pompoenburger

Instructievideo - 00:36 min.

Pompoenburger

Rundvleesburger? Nee, we gaan voor vega met pompoen en bonen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig