bewaar
Kruidige polentapunten
Kruidige polentapunten
bewaar

Kruidige polentapunten

Weer eens wat anders dan puree of aardappelschotels: polenta serveren in punten als bijgerecht.

20 min. bereiden
30 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1½ liter

hete groentebouillon van tablet

250 g

polenta maisgries

40 g

verse basilicum

120 g

ongezouten roomboter

120 g

Parmigiano Reggiano

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

  • grillpan

Weer eens wat anders dan puree of aardappelschotels: polenta serveren in punten als bijgerecht.

Aan de slag

1

Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken. Snijd het basilicum inclusief de takjes fijn. Houd een paar blaadjes apart voor garnering. Rasp de kaas. Neem de pan met polenta van het vuur en meng het basilicum, de boter en Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Schenk de polenta in een met vershoudfolie beklede quichevorm en laat 30 min. afkoelen zodat hij kan opstijven.

2

Snijd de polenta in een punt per portie. Bestrijk alle kanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de polenta in delen 5-6 min. of tot je een grillstreep ziet. Keer halverwege. Houd afgedekt met een deksel warm op een bord.

combinatietipLekker met wat druppels truffelolie.

combinatietipLekker bij de hertenbiefstuk met rodeportsaus; dit recept vind je elders op deze website.

Kruidige polentapunten

Instructievideo - 00:37 min.