Breng de kippenbouillon en melk aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat al roerend 3 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Serveer direct.
Zachte polenta
Een snel en romig bijgerecht om zelf mee te variëren.
- variatietipVervang de melk eens door slagroom voor een extra romig effect.
- variatietipRoer er gehakte verse kruiden door of laat er blauwaderkaas doorheen smelten.
Polenta maken
Instructievideo - 02:22 min.
Gerelateerde recepten
Zachte polenta
Een snel en romig bijgerecht om zelf mee te variëren.

bijgerecht
4 personen
270 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng de kippenbouillon en melk aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat al roerend 3 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Serveer direct.
variatietip:Vervang de melk eens door slagroom voor een extra romig effect.
variatietip:Roer er gehakte verse kruiden door of laat er blauwaderkaas doorheen smelten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 ml kippenbouillon van tablet
400 ml halfvolle melk
170 g polenta maisgries
40 g ongezouten roomboter