bewaar
Chopped salad met ranchdressing
Chopped salad met ranchdressing
bewaar

Chopped salad met ranchdressing

Een salade mag natuurlijk niet ontbreken bij de brunch. Wat ons betreft geldt: hoe meer kleuren, hoe beter.

25 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

zure room

3 el

mayonaise

3 el

karnemelk

25 g

verse bieslook

150 g

cherrytomaten

1

komkommer

1

kropje babyromainesla

150 g

bietjes julienne

150 g

peen julienne

1

eetrijpe avocado

1

limoen

Een salade mag natuurlijk niet ontbreken bij de brunch. Wat ons betreft geldt: hoe meer kleuren, hoe beter.

Aan de slag

1

Meng voor de ranchdressing de zure room, mayonaise en karnemelk in een kommetje. Snijd of knip de bieslook fijn en meng erdoor. Snijd de cherrytomaten in kwarten en leg op één deel van een grote platte schaal. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes en verdeel over een ander deel van de schaal.

2

Haal de blaadjes van de babyromaine los, snijd eventueel in repen en leg ernaast. Verdeel ook de bietjes en peen over de schaal. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de limoen en knijp het sap uit over de avocado. Verdeel de avocado over de salade en serveer de salade met de ranchdressing.

variatietipDe ranchdressing is ook lekker als dip bij bijvoorbeeld naturel chips.