Linzenschotel met cajunkruiden
Linzenschotel met cajunkruiden

Linzenschotel met cajunkruiden

Linzen, zoete aardappel, paprika en tomaat zorgen samen voor een vezelrijke schotel.

30 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

250 g

donkergroene linzen

3

laurierblaadjes

400 g

zoete aardappel

1 el

traditionele olijfolie

1 el

cajunkruiden

1 zak

paprikamix

400 g

AH Biologisch blik tomatenblokjes

40 g

verse selderij

Linzen, zoete aardappel, paprika en tomaat zorgen samen voor een vezelrijke schotel.

Aan de slag

1

Halveer ⅓ van de knoflook. Doe samen met de linzen en laurierblaadjes in een pan met koud water en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de linzen 20 min. zachtjes koken. Giet af en verwijder de knoflook en laurier. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de blokjes met de cajunkruiden 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Pers na 8 min. de rest van de knoflook erboven en bak nog 2 min. mee. Verwijder ondertussen het steeltje en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3

Voeg samen met de tomatenblokjes toe aan de zoete aardappel en warm 5 min. mee. Voeg de linzen toe en verwarm nog 2 min. Snijd de selderij fijn en roer door de linzenschotel.

tip

algemeenWe gebruiken tomatenblokjes van AH Biologisch, omdat hier geen suiker aan toe gevoegd is.