bewaar
Appelmoes-ontbijtcake met havermout
Appelmoes-ontbijtcake met havermout
bewaar

Appelmoes-ontbijtcake met havermout

Warme cake met appel in de oven...met een beetje fantasie ruik je het nu al.

10 min. bereiden
45 min. oventijd
2 uur wachten
115waarderingen

Ingrediënten

12 porties

3

middelgrote eieren

200 g

havermout

360 g

appelmoes

2 tl

bakpoeder

1 el

gemalen kaneel

115 g

ongezouten pecannoten

100 g

gedroogde cranberry's

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm van ca. 25 cm

Warme cake met appel in de oven...met een beetje fantasie ruik je het nu al.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.

2

Klop de eieren los en voeg de havermout, appelmoes, bakpoeder, kaneel en een snufje zout toe. Meng goed. Hak de pecannoten grof en voeg met de cranberry’s toe aan het beslag.

3

Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.

bewaartipSnijd de cake in plakken, verpak elke plak afzonderlijk en bewaar in de vriezer. De cake blijft dan tot 3 maanden goed.