Jord's salade van 'cavemanstyle' gepofte bieten
Jord's salade van 'cavemanstyle' gepofte bieten

Jord's salade van 'cavemanstyle' gepofte bieten

Je poft de bieten met schil tússen de kolen. Daardoor wordt de buitenkant zwart en de binnenkant mooi gaar.

15 min. bereiden
1 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

middelgrote rauwe rode bieten

1 el

appelciderazijn

2 el

traditionele olijfolie

1½ el

ahornsiroop

75 g

waterkers

125 g

zachte geitenkaas

50 g

gezouten geroosterde pistachenoten

½ el

verse munt

Dit heb je nodig

  • barbecue met deksel

Je poft de bieten met schil tússen de kolen. Daardoor wordt de buitenkant zwart en de binnenkant mooi gaar.

Aan de slag

1

Vorm in de barbecue een zachtgloeiend kolenbed door houtskool of briketten op te stoken en vervolgens de zuurstoftoevoer te minimaliseren Plaats de rauwe bieten (niet ingepakt) tussen de kolen of briketten en pof ze in ca. 45 min. gaar. De schil van de bieten zal helemaal zwart blakeren.

2

Klop ondertussen de azijn, olie, siroop en mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verwijder de rode bieten uit de kolen of briketten als ze zacht aanvoelen en laat iets afkoelen. Verwijder de geblakerde schil. Snijd de bieten in parten en doe samen met de waterkers in een schaal. Meng ⅔ van de vinaigrette erdoor.

4

Verkruimel de geitenkaas erboven. Hak de pistachenoten grof en snijd de muntblaadjes in reepjes. Verdeel de pistachenoten en munt samen met de rest van de vinaigrette over de geroosterde bietensalade.

tip

variatietipJe kunt de salade ook maken met rucola.

algemeenWaterkers is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl.