Geroosterde bieten met geroosterde ricotta
Geroosterde bieten met geroosterde ricotta

Geroosterde bieten met geroosterde ricotta

Niet alleen de bietjes gaan de oven in, de ricotta ook.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

rauwe bieten

4 el

traditionele olijfolie

250 g

ricotta

25 g

verse bieslook

1

citroen

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Niet alleen de bietjes gaan de oven in, de ricotta ook.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes en snijd ze in partjes van ca. 1 cm. Meng met ¼ van de olie, versgemalen peper en eventueel zout.

2

Stort de ricotta ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de bietjes over de bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven.

3

Snijd de bieslook heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de bieslook en het citroenrasp met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

4

Verdeel de bietjes over een platte schaal. Neem de blaadjes van de takjes basilicum. Besprenkel de bietjes met de bieslookolie en verdeel de ricotta en de basilicumblaadjes erover.

tip

algemeenVerdubbel de hoeveelheid en serveer met brood als hoofdgerecht. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.