bewaar
Knapperige tempehspiesjes met pindasaus
Knapperige tempehspiesjes met pindasaus
bewaar

Knapperige tempehspiesjes met pindasaus

Vegetarische saté mét zelfgemaakte pindasaus: een heerlijk bijgerecht!

25 min. bereiden
2 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

tempeh

1 el

sesamolie

½ tl

uienpoeder

2 tl

sambal oelek

3 el

ketjap manis

100 g

pindakaas

200 ml

kokosmelk

3 el

zonnebloemolie

4 el

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

Vegetarische saté mét zelfgemaakte pindasaus: een heerlijk bijgerecht!

Aan de slag

1

Snijd de tempeh in blokjes van 1 cm. Meng de helft van de sesamolie, uienpoeder, de helft van de sambal en ⅔ van de ketjap tot marinade. Meng door de tempeh en laat 2 uur marineren. Rijg de tempeh aan de satéprikkers.

2

Breng de rest van de sesamolie, sambal en ketjap samen met de pindakaas en kokosmelk op laag vuur al roerend aan de kook. Zet het vuur uit. Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de tempehspiesjes op middelhoog vuur in 5-6 min. rondom bruin. Serveer met de pindasaus en bestrooi met de gebakken uitjes.

combinatietipLekker met rijst en sperziebonen.

Knapperige tempehspiesjes met pindasaus

Instructievideo - 00:38 min.