Jackfruitsaté
Deze spiesjes zijn helemaal vegan-proof.

Advertentie
Ingrediënten
- 1.1 kg young jackfruit in blik
- 1 teen knoflook
- 2 el soto kruiden
- 2 el arachideolie
- 4 el ketjap manis
- ½ el sambal oelek
- 150 g pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 1 bosui
- 4 el gebakken uitjes
Keukenspullen
- 9 satéprikker 20 cm
- schone theedoek
- bakkwastje
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Laat de satéprikkers ca. 30 min. weken in water. Spoel het jackfruit onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Dep droog met een schone theedoek. Rijg aan elke prikker ca. 3 stukjes jackfruit.
- Snijd de knoflook fijn en meng met de sotokruiden, arachideolie, ketjap en sambal. Bestrijk de jackfruitsaté met een kwastje rondom met ⅔ van de marinade laat minimaal 10 min. staan.
- Verhit ondertussen de rest van de rest van de marinade, de pindakaas, kokosmelk en het water in een steelpan laat 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig. Voeg zo nodig meer water toe. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de jackfruitsaté 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
- Snijd ondertussen de bosui in schuine dunne ringen. Serveer de jackfruitsaté met de pindasaus, bosui en gebakken uitjes.
combinatietip:
Lekker met een wortelsalade en rijst.

Jackfruitsaté
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 220 kcal
- eiwit 6 g
-
koolhydraten 11 g
waarvan suikers 5 g -
vet 16 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 400 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Jackfruitsaté
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Jackfruitsaté
Laat de satéprikkers ca. 30 min. weken in water.
- 1.1 kg young jackfruit in blik
Spoel het jackfruit onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Dep droog met een schone theedoek.
Rijg aan elke prikker ca. 3 stukjes jackfruit.
- 1 teen knoflook
- 2 el soto kruiden
- 2 el arachideolie
- 4 el ketjap manis
- ½ el sambal oelek
Snijd de knoflook fijn en meng met de sotokruiden, arachideolie, ketjap en sambal.
Bestrijk de jackfruitsaté met een kwastje rondom met ⅔ van de marinade laat minimaal 10 min. staan.
- 150 g pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml water
Verhit ondertussen de rest van de rest van de marinade, de pindakaas, kokosmelk en het water in een steelpan laat 5 min. op laag vuur koken.
Roer regelmatig. Voeg zo nodig meer water toe.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de jackfruitsaté 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
- 1 bosui
- 4 el gebakken uitjes
Snijd ondertussen de bosui in schuine dunne ringen. Serveer de jackfruitsaté met de pindasaus, bosui en gebakken uitjes.
combinatietip:
Lekker met een wortelsalade en rijst.