Ga­do­ga­do met snel­le sa­té­saus

Een fijne salade met komkommer, sperziebonen, taugé, ei en satésaus.

(6) waardeer
indonesisch bijgerecht Een fijne salade met komkommer, sperziebonen, taugé, ei en satésaus. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een grote pan water aan de kook en kook de eieren 8 min. Haal de eieren uit het water met een schuimspaan en laat schrikken onder koud stromend water.
  2. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil, Pers de vrucht uit en vang 2 el van het sap op (per 4 personen). Verwarm voor de satésaus de kokosmelk, pindakaas, ketjap, sambal, het limoensap en -rasp in een steelpan al roerend op middelhoog vuur. Draai het vuur laag zodra de saus bijna kookt. Laat 6 min. zachtjes koken, roer regelmatig. Breng op smaak met zout.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de halve spitskool, verwijder de harde kern en snijd in repen van 1 cm dik. Halveer de komkommer in de lengte en snijd schuin in plakken van 1 cm dik.
  4. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Voeg na 4 min. de spitskool toe. Voeg na 5 min. de taugé toe. Giet af en spoel af met koud stromend water. Leg de de groenten en taugé bij elkaar op een grote schaal. Zet de satésaus er in een bakje naast. Serveer met de kroepoek en gebakken uitjes.

Tip:

Kook de rest van de spitskool 2 min. in gezouten water en spoel af met koud water (blancheren). Dan kun je ’m 12 maanden in de vriezer bewaren.

bewaartip:

Je kunt deze gadogado een dag van tevoren maken. Bewaar de groenten apart van de satésaus in goed gesloten bakjes in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 32 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gadogado met snelle satésaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do­ga­do met snel­le sa­té­saus

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Breng een grote pan water aan de kook en kook de eieren 8 min. Haal de eieren uit het water met een schuimspaan en laat schrikken onder koud stromend water.

2
2
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil, Pers de vrucht uit en vang 2 el van het sap op (per 4 personen).

3
3
  • 200 ml kokosmelk
  • 125 g pindakaas met stukjes noot
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek

Verwarm voor de satésaus de kokosmelk, pindakaas, ketjap, sambal, het limoensap en -rasp in een steelpan al roerend op middelhoog vuur.

4
4

Draai het vuur laag zodra de saus bijna kookt. Laat 6 min. zachtjes koken, roer regelmatig. Breng op smaak met zout.

5
5
  • 200 g sperziebonen
  • ½ spitskool

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de halve spitskool, verwijder de harde kern en snijd in repen van 1 cm dik.

6
6
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en snijd schuin in plakken van 1 cm dik.

7
7
  • 125 g taugé

Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Voeg na 4 min. de spitskool toe. Voeg na 5 min. de taugé toe. Giet af en spoel af met koud stromend water.

8
8
  • 75 g kroepoek
  • 4 el gebakken uitjes

Leg de de groenten en taugé bij elkaar op een grote schaal. Zet de satésaus er in een bakje naast. Serveer met de kroepoek en gebakken uitjes.

bewaartip:

Je kunt deze gadogado een dag van tevoren maken. Bewaar de groenten apart van de satésaus in goed gesloten bakjes in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.