Gadogado met snelle satésaus
Een fijne salade met komkommer, sperziebonen, taugé, ei en satésaus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 middelgrote eieren
- 1 limoen
- 200 ml kokosmelk
- 125 g pindakaas met stukjes noot
- 3 el ketjap manis
- 1 tl sambal oelek
- 200 g sperziebonen
- ½ spitskool
- 1 komkommer
- 125 g taugé
- 75 g kroepoek
- 4 el gebakken uitjes
Advertentie
Bereiden
- Breng een grote pan water aan de kook en kook de eieren 8 min. Haal de eieren uit het water met een schuimspaan en laat schrikken onder koud stromend water.
- Boen de limoen schoon en rasp de groene schil, Pers de vrucht uit en vang 2 el van het sap op (per 4 personen). Verwarm voor de satésaus de kokosmelk, pindakaas, ketjap, sambal, het limoensap en -rasp in een steelpan al roerend op middelhoog vuur. Draai het vuur laag zodra de saus bijna kookt. Laat 6 min. zachtjes koken, roer regelmatig. Breng op smaak met zout.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de halve spitskool, verwijder de harde kern en snijd in repen van 1 cm dik. Halveer de komkommer in de lengte en snijd schuin in plakken van 1 cm dik.
- Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Voeg na 4 min. de spitskool toe. Voeg na 5 min. de taugé toe. Giet af en spoel af met koud stromend water. Leg de de groenten en taugé bij elkaar op een grote schaal. Zet de satésaus er in een bakje naast. Serveer met de kroepoek en gebakken uitjes.
Tip:
Kook de rest van de spitskool 2 min. in gezouten water en spoel af met koud water (blancheren). Dan kun je ’m 12 maanden in de vriezer bewaren.
bewaartip:
Je kunt deze gadogado een dag van tevoren maken. Bewaar de groenten apart van de satésaus in goed gesloten bakjes in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 20 g
-
koolhydraten 32 g
waarvan suikers 14 g -
vet 39 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 920 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Gadogado met snelle satésaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gadogado met snelle satésaus
- 4 middelgrote eieren
Breng een grote pan water aan de kook en kook de eieren 8 min. Haal de eieren uit het water met een schuimspaan en laat schrikken onder koud stromend water.
- 1 limoen
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil, Pers de vrucht uit en vang 2 el van het sap op (per 4 personen).
- 200 ml kokosmelk
- 125 g pindakaas met stukjes noot
- 3 el ketjap manis
- 1 tl sambal oelek
Verwarm voor de satésaus de kokosmelk, pindakaas, ketjap, sambal, het limoensap en -rasp in een steelpan al roerend op middelhoog vuur.
Draai het vuur laag zodra de saus bijna kookt. Laat 6 min. zachtjes koken, roer regelmatig. Breng op smaak met zout.
- 200 g sperziebonen
- ½ spitskool
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de halve spitskool, verwijder de harde kern en snijd in repen van 1 cm dik.
- 1 komkommer
Halveer de komkommer in de lengte en snijd schuin in plakken van 1 cm dik.
- 125 g taugé
Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Voeg na 4 min. de spitskool toe. Voeg na 5 min. de taugé toe. Giet af en spoel af met koud stromend water.
- 75 g kroepoek
- 4 el gebakken uitjes
Leg de de groenten en taugé bij elkaar op een grote schaal. Zet de satésaus er in een bakje naast. Serveer met de kroepoek en gebakken uitjes.
bewaartip:
Je kunt deze gadogado een dag van tevoren maken. Bewaar de groenten apart van de satésaus in goed gesloten bakjes in de koelkast.