Vegetarische gado gado met rijst en gebakken uitjes
Deze klassieker is een heerlijke mengelmoes van veel verse groente, ei en satésaus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte rijst
- 200 g verse sperziebonen
- ½ winterpeen
- 150 g gesneden spitskool
- 4 middelgrote eieren
- 3 cm verse gember
- 400 ml kokosmelk
- 1½ el sambal manis
- 75 ml ketjap manis
- 200 g pindakaas met stukjes noot
- 125 g taugé
- 50 g gebakken uitjes
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schil de winterpeen en schaaf met een kaasschaaf lange linten van boven naar beneden.
- Breng een ruime pan water aan de kook en kook de bonen 5 min. Voeg de laatste 30 sec. de spitskool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).
- Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.
- Schil en rasp de gember. Doe met de kokosmelk en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 min. koken op laag vuur.
- Voeg de ketjap en pindakaas toe. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.
- Leg de groenten, eieren en taugé op een schaal. Schenk de hete pindasaus erover. Serveer met de rijst en gebakken uitjes.
serveertip:
Lekker met kroepoek.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 665 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 51 g
waarvan verzadigd 23 g - natrium 1.525 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Vegetarische gado gado met rijst en gebakken uitjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegetarische gado gado met rijst en gebakken uitjes
- 300 g witte rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 200 g verse sperziebonen
- ½ winterpeen
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schil de winterpeen en schaaf met een kaasschaaf lange linten van boven naar beneden.
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de bonen 5 min.
- 150 g gesneden spitskool
Voeg de laatste 30 sec. de spitskool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).
- 4 middelgrote eieren
- 3 cm verse gember
- 400 ml kokosmelk
- 1½ el sambal manis
- 75 ml ketjap manis
- 200 g pindakaas met stukjes noot
Voeg de ketjap en pindakaas toe. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.
- 125 g taugé
- 50 g gebakken uitjes
Leg de groenten, eieren en taugé op een schaal. Schenk de hete pindasaus erover. Serveer met de rijst en gebakken uitjes.
serveertip:
Lekker met kroepoek.