bewaar
Vegetarische gado gado met rijst en gebakken uitjes
Vegetarische gado gado met rijst en gebakken uitjes
bewaar

Vegetarische gado gado met rijst en gebakken uitjes

Deze klassieker is een heerlijke mengelmoes van veel verse groente, ei en satésaus.

25 min. bereiden
zeer pittig
186waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

200 g

verse sperziebonen

½

winterpeen

150 g

gesneden spitskool

4

middelgrote eieren

3 cm

verse gember

400 ml

kokosmelk

1½ el

sambal manis

75 ml

ketjap manis

200 g

pindakaas met stukjes noot

125 g

taugé

50 g

gebakken uitjes

Deze klassieker is een heerlijke mengelmoes van veel verse groente, ei en satésaus.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schil de winterpeen en schaaf met een kaasschaaf lange linten van boven naar beneden.

3

Breng een ruime pan water aan de kook en kook de bonen 5 min. Voeg de laatste 30 sec. de spitskool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).

4

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.

5

Schil en rasp de gember. Doe met de kokosmelk en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 min. koken op laag vuur.

6

Voeg de ketjap en pindakaas toe. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.

7

Leg de groenten, eieren en taugé op een schaal. Schenk de hete pindasaus erover. Serveer met de rijst en gebakken uitjes.

serveertipLekker met kroepoek.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.