Broodje gado gado
Broodje gado gado

Broodje gado gado

Fan van Indonesische gado gado? Probeer het dan ook eens op een broodje.

15 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

75 g

AH 100% pindakaas naturel

100 ml

water

1½ el

sambal manis

1 el

ketjap manis

3 el

gebakken uitjes

100 g

gesneden spitskool

100 g

taugé

½

komkommer

1

vers wit stokbrood

75 g

peen julienne

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

Fan van Indonesische gado gado? Probeer het dan ook eens op een broodje.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in plakjes.

2

Doe de pindakaas met het water, de sambal, ketjap en gebakken uitjes in een steelpan en breng aan de kook. Verwarm 3 min. en roer met een garde goed door totdat je een egaal mengsel hebt.

3

Doe de spitskool en taugé in een vergiet en schenk er kokend water over en laat uitlekken. Snijd de komkommer in plakjes.

4

Snijd het stokbrood overlangs doormidden en hol de binnenkanten voor de helft uit. Beleg met de plakjes ei, komkommer, spitskool, taugé, peen en satésaus. Zorg ervoor dat alle ingrediënten zichtbaar zijn.