Tonny's fried chicken (by Pass the Peas)

Fried chicken is een klassieker in Amerika: een goede reden om het thuis ook te proberen!

375 kcal

30 min. bereiden, 5 uur wachten

4.3/5

(11)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 250 ml karnemelk

    karnemelk

  • 1 ui

    ui

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 10 gram suiker

    suiker

  • 2 theelepel versgemalen zwarte peper

    versgemalen zwarte peper

  • 0.5 theelepel cayennepeper

    cayennepeper

  • 24 gram zout

    zout

  • 1 kg kipdijfilet

    kipdijfilet

  • 250 gram tarwebloem

    tarwebloem

  • 1 theelepel knoflookpoeder

    knoflookpoeder

  • 1 theelepel milde paprikapoeder

    milde paprikapoeder

  • 2 liter arachideolie

    arachideolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker


2018 nr. 08 - Festival food

Aan de slag

  1. Doe de karnemelk, ui, knoflook, suiker, de helft van de zwarte peper, de cayennepeper en de helft van het zout in de beker van de staafmixer en pureer tot een marinade. Snijd de kipdijfilets elk in 3 stukken en verdeel de marinade erover. Dek af en laat minimaal 4 uur tot 1 nacht in de koelkast marineren.

  2. Meng de rest van het zout, de bloem, knoflookpoeder, de rest van de peper en de paprikapoeder door elkaar. Haal de kip uit de marinade en laat deze uitlekken in een vergiet op een bord. Wentel de kip door het bloemmengsel. Verdeel de kip over een groot plat bord, zorg ervoor dat de stukjes niet overlappen. Laat afgedekt 1 uur in de koelkast drogen. Hierdoor krijg je een betere korst.

  3. Verhit de olie tot 170 °C en frituur de kip in delen in ca. 8-10 min. gaar.

  • combinatietipLekker met (cassave)friet, coleslaw en kerriemayonaise.

Wat vond je van dit recept?

Tonny's fried chicken (by Pass the Peas)

Fried chicken is een klassieker in Amerika: een goede reden om het thuis ook te proberen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig