Tonny's fried chicken (by Pass the Peas)
Fried chicken is een klassieker in Amerika: een goede reden om het thuis ook te proberen!
375 kcal
30 min. bereiden, 5 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
250 ml karnemelk
karnemelk
1 ui
ui
2 tenen knoflook
knoflook
10 gram suiker
suiker
2 theelepel versgemalen zwarte peper
versgemalen zwarte peper
0.5 theelepel cayennepeper
cayennepeper
24 gram zout
zout
1 kg kipdijfilet
kipdijfilet
250 gram tarwebloem
tarwebloem
1 theelepel knoflookpoeder
knoflookpoeder
1 theelepel milde paprikapoeder
milde paprikapoeder
2 liter arachideolie
arachideolie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 nr. 08 - Festival food
Doe de karnemelk, ui, knoflook, suiker, de helft van de zwarte peper, de cayennepeper en de helft van het zout in de beker van de staafmixer en pureer tot een marinade. Snijd de kipdijfilets elk in 3 stukken en verdeel de marinade erover. Dek af en laat minimaal 4 uur tot 1 nacht in de koelkast marineren.
Meng de rest van het zout, de bloem, knoflookpoeder, de rest van de peper en de paprikapoeder door elkaar. Haal de kip uit de marinade en laat deze uitlekken in een vergiet op een bord. Wentel de kip door het bloemmengsel. Verdeel de kip over een groot plat bord, zorg ervoor dat de stukjes niet overlappen. Laat afgedekt 1 uur in de koelkast drogen. Hierdoor krijg je een betere korst.
Verhit de olie tot 170 °C en frituur de kip in delen in ca. 8-10 min. gaar.
- combinatietipLekker met (cassave)friet, coleslaw en kerriemayonaise.
Tonny's fried chicken (by Pass the Peas)
Fried chicken is een klassieker in Amerika: een goede reden om het thuis ook te proberen!

8 personen
375 kcal
30 min. bereiden
5 uur wachten
Aan de slag
Doe de karnemelk, ui, knoflook, suiker, de helft van de zwarte peper, de cayennepeper en de helft van het zout in de beker van de staafmixer en pureer tot een marinade. Snijd de kipdijfilets elk in 3 stukken en verdeel de marinade erover. Dek af en laat minimaal 4 uur tot 1 nacht in de koelkast marineren.
Meng de rest van het zout, de bloem, knoflookpoeder, de rest van de peper en de paprikapoeder door elkaar. Haal de kip uit de marinade en laat deze uitlekken in een vergiet op een bord. Wentel de kip door het bloemmengsel. Verdeel de kip over een groot plat bord, zorg ervoor dat de stukjes niet overlappen. Laat afgedekt 1 uur in de koelkast drogen. Hierdoor krijg je een betere korst.
Verhit de olie tot 170 °C en frituur de kip in delen in ca. 8-10 min. gaar.
combinatietip:Lekker met (cassave)friet, coleslaw en kerriemayonaise.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
250 ml karnemelk
1 ui
2 tenen knoflook
10 g suiker
2 tl versgemalen zwarte peper
½ tl cayennepeper
24 g zout
1 kg kipdijfilet
250 g tarwebloem
1 tl knoflookpoeder
1 tl milde paprikapoeder
2 l arachideolie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker




