Tonijnkroketten met gefrituurde peterselie
Aardappelpuree, tonijn en krokant Japans broodkruim: dit is me het kroketje wel.

Advertentie
Ingrediënten
- 160 g Princes tonijnmoot in olijfolie
- 1 citroen
- 20 g verse krulpeterselie
- 225 g verse aardappelpuree
- 1 middelgroot ei
- 50 g tarwebloem
- 50 g panko
- 1 liter arachideolie
- 100 g koelverse ravigotesaus
Keukenspullen
- schuimspaan
Advertentie
Bereiden
- Laat de tonijnmoot in olijfolie uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd ⅓ van de peterselie fijn. Meng de tonijn samen met de aardappelpuree, de fijngesneden peterselie, 1 el citroenrasp en 1 el -sap in een kom. Vorm van het mengsel 6 balletjes. Vorm de balletjes tot kroketten en zet afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
- Klop het ei los in een diep bord. Doe de tarwebloem en de panko in aparte, diepe borden. Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Herhaal dit, zodat de kroketten dubbel gepaneerd zijn.
- Verhit de olie op middelhoog vuur in een wok of braadpan. Frituur, als de olie heet is, de kroketten in ca. 6 min. goudbruin. Neem de kroketten met een schuimspaan uit de olie.
- Neem de blaadjes van de rest van de peterselie. Frituur 15 sec. in dezelfde pan. Neem uit de pan met een schuimspaan. Garneer de kroketten met de gefrituurde peterselie en serveer met de ravigotesaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 275 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 280 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Tonijnkroketten met gefrituurde peterselie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tonijnkroketten met gefrituurde peterselie
- 160 g Princes tonijnmoot in olijfolie
- 1 citroen
- 7 g verse krulpeterselie
Laat de tonijnmoot in olijfolie uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
- 225 g verse aardappelpuree
Meng de tonijn samen met de aardappelpuree, de fijngesneden peterselie, 1 el citroenrasp en 1 el -sap in een kom.
Vorm van het mengsel 6 balletjes. Vorm de balletjes tot kroketten en zet afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
- 1 middelgroot ei
- 50 g tarwebloem
- 50 g panko
Klop het ei los in een diep bord. Doe de tarwebloem en de panko in aparte, diepe borden.
Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Herhaal dit, zodat de kroketten dubbel gepaneerd zijn.
- 1 liter arachideolie
Verhit de olie op middelhoog vuur in een wok of braadpan.
Frituur, als de olie heet is, de kroketten in ca. 6 min. goudbruin.
Neem de kroketten met een schuimspaan uit de olie.
- 13 g verse krulpeterselie
Neem de blaadjes van de rest van de peterselie. Frituur 15 sec. in dezelfde pan. Neem uit de pan met een schuimspaan.
- 100 g koelverse ravigotesaus
Garneer de kroketten met de gefrituurde peterselie en serveer met de ravigotesaus.