Dadelkoekjes
Dadelkoekjes

Dadelkoekjes

Fan van dadels? Gebruik ze als de smaakmaker in deze koekjes.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
30 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

250 g

tarwebloem

100 g

ongezouten roomboter

75 g

poedersuiker

8 g

vanillesuiker

1 tl

vanillearoma

1

middelgroot ei

75 g

medjouldadel

10 g

ongezouten walnoten

½ tl

gemalen kaneel

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

Fan van dadels? Gebruik ze als de smaakmaker in deze koekjes.

Aan de slag

1

Kneed de bloem, boter, ⅔ van de poedersuiker, vanillesuiker, -aroma en het ei tot een samenhangend geheel. Maak een bol van het deeg en laat afgedekt met vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.

2

Haal ondertussen de pit uit de dadels en meng met de walnoten en kaneel in het bakje van de staafmixer tot een pasta. Maak 20 kleine balletjes van de pasta. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

3

Neem het deeg uit de koelkast. Maak 20 balletjes van het deeg. Druk er met je duim een holletje in. Leg er een dadelballetje in en kneed dicht. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal voor de rest van de balletjes. Druk met een vork rond de balletjes zodat er een patroon ontstaat.

4

Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van de poedersuiker.