Romige gnocchi spinazie met spekjes
Snel, sneller, snelst: dit gerecht staat al in 20 minuten op tafel!
755 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
4 el
800 g
200 g
1
15 g
250 ml
3 el
250 g
400 g
Dit heb je nodig
schuimspaan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 week 45-46 - 2018 week 45-46
juli 2024 - juli 2024
Allerhande Box Week 49 2019 - Allerhande Box Week 49 2019
Verhit ¾ van de olie in de grote koekenpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Neem met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verhit de rest van de olie in de koekenpan van de spekreepjes en bak de ui 1 min. Voeg de peterselie, kookroom en mosterd toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe de tuinerwten erbij. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de gnocchi door de saus en verdeel de spekjes erover.
Romige gnocchi spinazie met spekjes
Snel, sneller, snelst: dit gerecht staat al in 20 minuten op tafel!

hoofdgerecht
4 personen
755 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ¾ van de olie in de grote koekenpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Neem met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verhit de rest van de olie in de koekenpan van de spekreepjes en bak de ui 1 min. Voeg de peterselie, kookroom en mosterd toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe de tuinerwten erbij. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de gnocchi door de saus en verdeel de spekjes erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 el milde olijfolie
800 g koelverse gnocchi
200 g biologische spekreepjes
1 middelgrote ui
15 g verse platte peterselie
250 ml kookroom
3 el Marne Franse mosterd
250 g diepvries tuinerwten
400 g verse spinazie
Dit heb je nodig
schuimspaan




