Ka­bel­jauw met een kro­kant laag­je, oven­groen­ten & pa­rel­cous­cous

De vis krijgt in dit gerecht een bijzonder korstje: van citroen en pijnboompitten.

(7) waardeer
hoofdgerecht De vis krijgt in dit gerecht een bijzonder korstje: van citroen en pijnboompitten. 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 35 cm)
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)
  • rasp
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Halveer de tomaten en verdeel met de snijkant naar boven over de ingevette ovenschaal. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte. Verdeel samen met de paprika over de tomaten in de ovenschaal.
  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en meng het rasp met de panko, pompoenpitten, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier, bestrijk de bovenkant met de mosterd en verdeel het pompoenpitmengsel erover.
  4. Snijd de citroen in parten en leg tussen de groente. Besprenkel de groente met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de kabeljauw op de groente en rooster in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.
  5. Kook ondertussen de parelcouscous in 10 min. beetgaar en giet af. Neem de schaal uit de oven. Neem voorzichtig de vis eraf en de citroenparten uit de schaal. Meng de couscous en spinazie voorzichtig door de groente. Verdeel over de borden, leg de vis erop en besprenkel met citroensap.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 45 2018

Kabeljauw met een krokant laagje, ovengroenten & parelcouscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met een kro­kant laag­je, oven­groen­ten & pa­rel­cous­cous

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g cocktailtomaten

Halveer de tomaten en verdeel met de snijkant naar boven over de ingevette ovenschaal.

3
3
  • 2 rode paprika's

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

4
4
  • 200 g Merza olijven met ansjovis in blik

Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte. Verdeel samen met de paprika over de tomaten in de ovenschaal.

5
5
  • 1 citroen
  • 7 el Japans broodkruim panko
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el milde olijfolie

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en meng het rasp met de panko, pompoenpitten, de olie, peper en eventueel zout.

6
6
  • 500 g verse kabeljauwfilets
  • 1 el dijonmosterd

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier, bestrijk de bovenkant met de mosterd en verdeel het pompoenpitmengsel erover.

7
7
  • 4 el milde olijfolie

Snijd de citroen in parten en leg tussen de groente. Besprenkel de groente met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

8
8

Leg de kabeljauw op de groente en rooster in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.

9
9
  • 300 g parelcouscous

Kook ondertussen de parelcouscous in 10 min. beetgaar en giet af.

10
10
  • 200 g verse spinazie

Neem de schaal uit de oven. Neem voorzichtig de vis eraf en de citroenparten uit de schaal. Meng de couscous en spinazie voorzichtig door de groente.

11
11

Verdeel over de borden, leg de vis erop en besprenkel met citroensap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.