Kabeljauw met een krokant laagje, ovengroenten & parelcouscous
De vis krijgt in dit gerecht een bijzonder korstje: van citroen en pijnboompitten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g cocktailtomaten
- 2 rode paprika's
- 200 g Merza olijven met ansjovis in blik
- 1 citroen
- 7 el Japans broodkruim panko
- 2 el pompoenpitten
- 6 el milde olijfolie
- 500 g verse kabeljauwfilets
- 1 el dijonmosterd
- 300 g parelcouscous
- 200 g verse spinazie
Keukenspullen
- ovenschaal (25 x 35 cm)
- grote ovenschaal (20 x 30 cm)
- rasp
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Halveer de tomaten en verdeel met de snijkant naar boven over de ingevette ovenschaal. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte. Verdeel samen met de paprika over de tomaten in de ovenschaal.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en meng het rasp met de panko, pompoenpitten, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier, bestrijk de bovenkant met de mosterd en verdeel het pompoenpitmengsel erover.
- Snijd de citroen in parten en leg tussen de groente. Besprenkel de groente met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de kabeljauw op de groente en rooster in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.
- Kook ondertussen de parelcouscous in 10 min. beetgaar en giet af. Neem de schaal uit de oven. Neem voorzichtig de vis eraf en de citroenparten uit de schaal. Meng de couscous en spinazie voorzichtig door de groente. Verdeel over de borden, leg de vis erop en besprenkel met citroensap.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 720 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 480 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Kabeljauw met een krokant laagje, ovengroenten & parelcouscous
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kabeljauw met een krokant laagje, ovengroenten & parelcouscous
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 500 g cocktailtomaten
Halveer de tomaten en verdeel met de snijkant naar boven over de ingevette ovenschaal.
- 2 rode paprika's
Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
- 200 g Merza olijven met ansjovis in blik
Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte. Verdeel samen met de paprika over de tomaten in de ovenschaal.
- 1 citroen
- 7 el Japans broodkruim panko
- 2 el pompoenpitten
- 2 el milde olijfolie
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en meng het rasp met de panko, pompoenpitten, de olie, peper en eventueel zout.
- 500 g verse kabeljauwfilets
- 1 el dijonmosterd
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier, bestrijk de bovenkant met de mosterd en verdeel het pompoenpitmengsel erover.
- 4 el milde olijfolie
Snijd de citroen in parten en leg tussen de groente. Besprenkel de groente met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
Leg de kabeljauw op de groente en rooster in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.
- 300 g parelcouscous
Kook ondertussen de parelcouscous in 10 min. beetgaar en giet af.
- 200 g verse spinazie
Neem de schaal uit de oven. Neem voorzichtig de vis eraf en de citroenparten uit de schaal. Meng de couscous en spinazie voorzichtig door de groente.
Verdeel over de borden, leg de vis erop en besprenkel met citroensap.