Bie­ten­car­p­ac­cio met pis­ta­che­pes­to

Een klassiek voorgerecht, maar dan 100% vegan. Dus: geen vlees, maar verschillende kleuren biet.

(7) waardeer
voorgerecht Een klassiek voorgerecht, maar dan 100% vegan. Dus: geen vlees, maar verschillende kleuren biet. 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)
  • mandoline of keukenmachine
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de rode en gele bieten en ¾ van de Chioggia-bieten in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en pof de bieten 1 uur in het midden van de oven.
  2. Laat wat afkoelen en schil ze. Houd de bietensoorten apart en snijd ze met de mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd de rest van de rauwe Chioggiabiet in flinterdunne plakjes en daarna in reepjes van 3 mm (julienne).
  3. Rooster de noten 5 min. in een koekenpan zonder boter of olie op laag vuur. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maal het rasp, 1 el sap (per 4 personen), de noten, knoflook, peterselie en olie in de keukenmachine tot een grove pesto. Voeg peper en eventueel zout toe.
  4. Verdeel de bietsoorten dakpansgewijs om en om in cirkels op de borden en besprenkel met de azijn. Leg in het midden wat salade. Verdeel de pesto over de bieten en bestrooi met de bietjulienne en wat zeezoutkristallen.

bereidingstip:

Geen mandoline of kleine keukenmachine? Snijd de bieten dan heel dun.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bietencarpaccio met pistachepesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­car­p­ac­cio met pis­ta­che­pes­to

1
1
  • 2 rauwe rode bieten
  • 2 gele bieten
  • 1½ Chioggia biet

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de rode en gele bieten en Chioggia-bieten in de ovenschaal.

2
2

Dek af met aluminiumfolie en pof de bieten 1 uur in het midden van de oven.

3
3

Laat wat afkoelen en schil ze. Houd de bietensoorten apart en snijd ze met de mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes.

4
4
  • ½ Chioggia biet

Snijd de rest van de rauwe Chioggiabiet in flinterdunne plakjes en daarna in reepjes van 3 mm (julienne).

5
5
  • 30 g gepelde pistachenoten
  • ½ citroen

Rooster de noten 5 min. in een koekenpan zonder boter of olie op laag vuur. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

6
6
  • ½ teen knoflook
  • 10 g verse platte peterselie
  • 5 el milde olijfolie

Maal het rasp, 1 el sap (per 4 personen), de noten, knoflook, peterselie en olie in de keukenmachine tot een grove pesto. Voeg peper en eventueel zout toe.

7
7
  • 2 el appelciderazijn

Verdeel de bietsoorten dakpansgewijs om en om in cirkels op de borden en besprenkel met de azijn.

8
8
  • 50 g misticanza salade
  • 1 tl Euroma zeezout kristallen

Leg in het midden wat salade. Verdeel de pesto over de bieten en bestrooi met de bietjulienne en wat zeezoutkristallen.

bereidingstip:

Geen mandoline of kleine keukenmachine? Snijd de bieten dan heel dun.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.