Pistachepesto en paprikaspread
Pistachepesto en paprikaspread

Pistachepesto en paprikaspread

30 min. bereiden
50 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

rode paprika

1

ciabatta

6 el

olijfolie extra vierge

2 tenen

knoflook

1 tl

gedroogde rozemarijn

1 bakje

pistachenoten

1 bakje

ricotta

1

citroen

2 el

verse munt

1 tl

suiker

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de paprika 30 min. Laat in een afgesloten plastic zak minstens 20 min. rusten. Snijd het brood in 18 sneetjes. Meng 4 el olie, 1 teen knoflook en de rozemarijn. Bestrijk de sneetjes met de olie en gril ze 8-10 min. in de oven, boven de paprika's.

2

Pureer met de staafmixer de noten, 1/2 bakje ricotta, 1/2 teen knoflook, 1 el olie en peper en zout naar smaak. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp door de pesto. Breng op smaak met het citroensap.

3

Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika. Pureer het vruchtvlees met de rest van de knoflook, de olie, de ricotta, de munt, de suiker en peper en zout naar smaak.

4

Bestrijk 9 sneetjes brood (bruschette) met de pistachepesto en de rest met de paprikaspread.

tip

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo - 01:07 min.