Pistachepesto

Fan van pesto? Dan moet je deze pistachevariant eens proberen. Pistachenoten, Parmezaan, basilicum en goede olijfolie maken ’m vol van smaak, romig en nét even anders. In 15 minuten klaar en lekker door de pasta, bij geroosterde groente of op brood. 

190 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp de Parmezaanse kaas op de grove kant van een blokrasp en doe met de pistachenoten in de keukenmachine. Pluk de blaadjes van het basilicum, snijd de steeltjes fijn en voeg beiden toe. Maal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Doe in een kom en roer de olie erdoor.

  3. Doe de pistachepesto in een potje en bewaar in de koelkast.

  • algemeenDit recept is goed voor ca. 270 g pesto, de voedingswaarden rekenen we per 27 g (ca. 1,5 el).
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Pistachepesto

Fan van pesto? Dan moet je deze pistachevariant eens proberen. Pistachenoten, Parmezaan, basilicum en goede olijfolie maken ’m vol van smaak, romig en nét even anders. In 15 minuten klaar en lekker door de pasta, bij geroosterde groente of op brood. 

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig