Rasp de Parmezaanse kaas op de grove kant van een blokrasp en doe met de pistachenoten in de keukenmachine. Pluk de blaadjes van het basilicum, snijd de steeltjes fijn en voeg beiden toe. Maal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe in een kom en roer de olie erdoor.
Doe de pistachepesto in een potje en bewaar in de koelkast.
Pistachepesto
Fan van pesto? Dan moet je deze pistachevariant eens proberen. Pistachenoten, Parmezaan, basilicum en goede olijfolie maken ’m vol van smaak, romig en nét even anders. In 15 minuten klaar en lekker door de pasta, bij geroosterde groente of op brood.
- algemeenDit recept is goed voor ca. 270 g pesto, de voedingswaarden rekenen we per 27 g (ca. 1,5 el).
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pistachepesto
Fan van pesto? Dan moet je deze pistachevariant eens proberen. Pistachenoten, Parmezaan, basilicum en goede olijfolie maken ’m vol van smaak, romig en nét even anders. In 15 minuten klaar en lekker door de pasta, bij geroosterde groente of op brood.

bijgerecht
10 porties
190 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de Parmezaanse kaas op de grove kant van een blokrasp en doe met de pistachenoten in de keukenmachine. Pluk de blaadjes van het basilicum, snijd de steeltjes fijn en voeg beiden toe. Maal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe in een kom en roer de olie erdoor.
Doe de pistachepesto in een potje en bewaar in de koelkast.
algemeen:Dit recept is goed voor ca. 270 g pesto, de voedingswaarden rekenen we per 27 g (ca. 1,5 el).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
35 g Parmezaanse kaas
75 g gepelde pistachenoten
25 g verse basilicum
150 ml extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine
blokrasp