Spi­cy pink x-mas­cock­tail

Voor deze cocktail wordt geen eiwit, maar aquafaba gebruikt: dat maakt 'm 100% vegan!

(3) waardeer
drankje met alcohol Voor deze cocktail wordt geen eiwit, maar aquafaba gebruikt: dat maakt 'm 100% vegan! 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • cocktailshaker
  • 4 martiniglazen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de grapefruits uit en zeef het sap boven een kom. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Alleen het vocht wordt gebruikt. Snijd de jalapeñopeper in zo dun mogelijke plakjes.
  2. Doe 300 ml grapefruitsap (per 4 cocktails), het kikkererwtenvocht, de helft van de jalapeño, de wodka, vlierbloesemsiroop en het vanille-extract in de cocktailshaker. Doe dit eventueel in twee delen. Schud goed totdat er schuim ontstaat. Verwijder de deksel (ook die met de gaatjes) en schenk in de glazen. Verdeel de rest van de peperringen erover. Serveer direct.

variatietip:

Deze cocktail kan erg pittig worden. Hoe langer het drankje staat, hoe pittiger het wordt. Verwijder eventueel de zaadlijsten en zaadjes of gebruik minder peper als je niet van erg pittig houdt.

variatietip:

De rode jalapeñopeper is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook rode peper gebruiken.

serveertip:

Serveer eventueel met een ijsklontje.

video

Spi­cy pink x-mas­cock­tail

leuk-snel - 00:24 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • koolhydraten 12 g
  • natrium 80 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spicy pink x-mascocktail

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­cy pink x-mas­cock­tail

1
1
  • 2 rode grapefruits
  • 350 ml AH Biologisch kikkererwten in pot

Pers de grapefruits uit en zeef het sap boven een kom. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Alleen het vocht wordt gebruikt.

2
2
  • 1 rode jalapeñopeper

Snijd de jalapeñopeper in zo dun mogelijke plakjes.

3
3
  • 100 ml wodka
  • 50 ml AH Biologisch vlierbloesemsiroop
  • 1 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract

Doe 300 ml grapefruitsap (per 4 cocktails), het kikkererwtenvocht, de helft van de jalapeño, de wodka, vlierbloesemsiroop en het vanille-extract in de cocktailshaker.

4
4

Doe dit eventueel in twee delen.

5
5

Schud goed totdat er schuim ontstaat. Verwijder de deksel (ook die met de gaatjes) en schenk in de glazen.

6
6

Verdeel de rest van de peperringen erover. Serveer direct.

variatietip:

Deze cocktail kan erg pittig worden. Hoe langer het drankje staat, hoe pittiger het wordt. Verwijder eventueel de zaadlijsten en zaadjes of gebruik minder peper als je niet van erg pittig houdt.

variatietip:

De rode jalapeñopeper is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook rode peper gebruiken.

serveertip:

Serveer eventueel met een ijsklontje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.