Roze frambozenpudding met cadillacs
Roze frambozenpudding met cadillacs

Roze frambozenpudding met cadillacs

Met de welbekende roze snoepjes maak je het nagerecht nóg feestelijker.

15 min. bereiden
4 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 blaadjes

witte gelatine

250 g

diepvries doosjevol frambozen

100 g

fijne kristalsuiker

400 ml

verse slagroom

7½ g

verse munt

140 g

Autodrop bosvruchtrode cadillacs

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • puddingvorm (1 liter)

Met de welbekende roze snoepjes maak je het nagerecht nóg feestelijker.

Aan de slag

1

Laat de gelatine 5 min. weken in een ruime kom koud water. Pureer de frambozen met een staafmixer en wrijf de puree door een zeef.

2

Verwarm in een steelpan de frambozenpuree en los de suiker erin op. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de puree. Roer tot de gelatine is opgelost en laat afkoelen.

3

Klop de slagroom lobbig met een mixer en spatel door het frambozenmengsel.

4

Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen) en schep het mengsel in de puddingvorm. Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

5

Stort de pudding op een schaal en garneer voor het serveren met blaadjes munt en cadillacs.

tip

bereidingstipAls de pudding niet zo goed loskomt van de vorm, kun je de onderkant even kort in een kom heet water houden.