Aardappel-tuinerwtenpuree
Aardappel en groente samen in één snel bijgerecht.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappel
- 250 g diepvries tuinerwten
- 250 g houdbare volle melk
- 25 g ongezouten roomboter
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Breng ondertussen de tuinerwten met de melk aan de kook en kook 3 min. Giet af, doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
- Giet de aardappelen af en laat 5 min. droogstomen in de pan. Stamp de aardappelen met de erwtenpuree en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 305 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 40 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Aardappel-tuinerwtenpuree
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappel-tuinerwtenpuree
- 1 kg kruimige aardappel
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout.
- 250 g diepvries tuinerwten
- 250 g houdbare volle melk
Breng ondertussen de tuinerwten met de melk aan de kook en kook 3 min.
Giet af, doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
Giet de aardappelen af en laat 5 min. droogstomen in de pan.
- 25 g ongezouten roomboter
Stamp de aardappelen met de erwtenpuree en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.