Ita­li­aan­se cham­pig­non­bur­ger met moz­za­rel­la & wit­lofsala­de

Bouw je eigen burger! Deze keer een vegetarische champignonburger.

  • hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 7 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(3) waardeer
hoofdgerecht Bouw je eigen burger! Deze keer een vegetarische champignonburger. 1 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Bak de speltbroodjes en champignonburgers ca. 8 min. naast elkaar op een rooster in het midden van de oven.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Boen de peren schoon. Snijd de ongeschilde peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Snijd de bleekselderij in boogjes. Meng in een schaal de witlof, peer, bleekselderij en ⅔ van de rucola met de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de mayonaise.
  5. Verdeel de rest van de rucola en daarna de burgers en mozzarella erover. Bestrooi met peper. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de witlofsalade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 47 2018

Italiaanse champignonburger met mozzarella & witlofsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se cham­pig­non­bur­ger met moz­za­rel­la & wit­lofsala­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 robuuste speltbroodjes
  • 4 champignon gran formaggio burgers

Bak de speltbroodjes en champignonburgers ca. 8 min. naast elkaar op een rooster in het midden van de oven.

3
3
  • 4 stronken witlof
  • 2 Conference peren

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Boen de peren schoon.

4
4

Snijd de ongeschilde peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

5
5
  • 200 g bleekselderijsticks
  • 55 g rucola
  • 100 ml romige dressing

Snijd de bleekselderij in boogjes. Meng in een schaal de witlof, peer, bleekselderij en de rucola met de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 125 g mozzarella
  • 2 el mayonaise

Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de mayonaise.

7
7
  • 30 g rucola

Verdeel de rest van de rucola en daarna de burgers en mozzarella erover.

8
8

Bestrooi met peper. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de witlofsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.