Chocoladekruidnoot XXL
Chocoladekruidnoot XXL

Chocoladekruidnoot XXL

Zelfgemaakte mega kruidnoten mét chocolade, wie wil dat nou niet?

20 min. bereiden
15 min. oventijd
30 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

6 porties

250 g

zelfrijzend bakmeel

3 el

speculaaskruiden

¼ tl

zout

200 g

keukenstroop in pot

100 g

ongezouten roomboter

200 g

melkchocolade

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Zelfgemaakte mega kruidnoten mét chocolade, wie wil dat nou niet?

Aan de slag

1

Zeef het bakmeel boven een kom. Meng de speculaaskruiden en het zout erdoor. Voeg de stroop en koude boter in blokjes toe en kneed tot een samenhangende deegbal.  Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 170 °C. Verdeel het deeg in gelijke stukken en vorm met je handen megakruidnoten. Bak de mega kruidnoten op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.

3

Snijd de chocolade in stukjes en doe in een pan of vuurvaste kom. Hang de kom in een grotere pan met kokend water en laat smelten (au bain-marie). Leg de kruidnoten op een rooster. Schenk de warme gesmolten chocolade erover. Wacht tot de chocolade helemaal hard is geworden.