Cho­co­la­de­kruid­noot XXL

Zelfgemaakte mega kruidnoten mét chocolade, wie wil dat nou niet?

  • gebak
  • 6 stuks
  • 565 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(2) waardeer
gebak Zelfgemaakte mega kruidnoten mét chocolade, wie wil dat nou niet? 6 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef het bakmeel boven een kom. Meng de speculaaskruiden en het zout erdoor. Voeg de stroop en koude boter in blokjes toe en kneed tot een samenhangende deegbal.  Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 °C. Verdeel het deeg in gelijke stukken en vorm met je handen megakruidnoten. Bak de mega kruidnoten op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
  3. Snijd de chocolade in stukjes en doe in een pan of vuurvaste kom. Hang de kom in een grotere pan met kokend water en laat smelten (au bain-marie). Leg de kruidnoten op een rooster. Schenk de warme gesmolten chocolade erover. Wacht tot de chocolade helemaal hard is geworden.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Chocoladekruidnoot XXL

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­kruid­noot XXL

1
1
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el speculaaskruiden
  • ¼ tl zout

Zeef het bakmeel boven een kom. Meng de speculaaskruiden en het zout erdoor.

2
2
  • 200 g keukenstroop in pot
  • 100 g ongezouten roomboter

Voeg de stroop en koude boter in blokjes toe en kneed tot een samenhangende deegbal. 

3
3

Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

4
4

Verwarm ondertussen de oven voor op 170 °C.

5
5

Verdeel het deeg in gelijke stukken en vorm met je handen megakruidnoten.

6
6

Bak de mega kruidnoten op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.

7
7
  • 200 g melkchocolade

Snijd de chocolade in stukjes en doe in een pan of vuurvaste kom. Hang de kom in een grotere pan met kokend water en laat smelten (au bain-marie).

8
8

Leg de kruidnoten op een rooster. Schenk de warme gesmolten chocolade erover. Wacht tot de chocolade helemaal hard is geworden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.