Port­saus en pe­per­saus, pad­den­stoe­len en cour­on­ne brood

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 790 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(0) waardeer
bijgerecht 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de couronne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 8 min. af.
  2. Snipper de ui. Verhit de helft van de boter in een steelpan en fruit de helft van de ui 3 min. Schenk de port en wildfond erbij. Voeg het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. inkoken. Schenk de saus door een zeef, doe terug in de pan en voeg de helft van de slagroom toe. Breng aan de kook en laat de saus iets indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kneus de peperkorrels in de vijzel. Verhit de rest van de boter voor de tweede saus in een andere steelpan en fruit de rest van de ui met de peperkorrels ook 3 min. Schenk de gevogeltefond en de wijn erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. koken. Schenk de saus door een zeef en doe terug in de pan en voeg de rest van de slagroom toe. Breng aan de kook en laat de saus iets indikken. Breng op smaak met zout en voeg de groene-peperkorrels toe.
  4. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Meng ze met de spekreepjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng de ui en tijm door de paddenstoelen. Bestrooi met peper naar smaak.

Tip:

Lekker bij een wildgourmetschotel

Tip:

Bak het paddenstoelenmengsel op de gourmet of in een gourmetpannetje

Tip:

Ook lekker met het breekbrood Camembert.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Portsaus en pepersaus, paddenstoelen en couronne brood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Port­saus en pe­per­saus, pad­den­stoe­len en cour­on­ne brood

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 couronne honing tijm

Bak de couronne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 8 min. af.

3
3
  • 1 middelgrote ui
  • 1 el ongezouten roomboter

Snipper de ui. Verhit de helft van de boter in een steelpan en fruit de helft van de ui 3 min.

4
4
  • 200 ml rode port
  • 200 ml wildfond
  • 1 kaneelstokje

Schenk de port en wildfond erbij. Voeg het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. inkoken.

5
5
  • 125 ml verse slagroom

Schenk de saus door een zeef, doe terug in de pan en voeg de helft van de slagroom toe.

6
6

Breng aan de kook en laat de saus iets indikken. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 1 el zwarte-peperkorrel
  • 1 el ongezouten roomboter

Kneus de peperkorrels in de vijzel. Verhit de rest van de boter voor de tweede saus in een andere steelpan en fruit de rest van de ui met de peperkorrels ook 3 min.

8
8
  • 200 ml gevogeltefond
  • 125 ml droge witte wijn

Schenk de gevogeltefond en de wijn erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. koken.

9
9
  • 125 ml verse slagroom

Schenk de saus door een zeef en doe terug in de pan en voeg de rest van de slagroom toe.

10
10
  • 3 el groene peperkorrels

Breng aan de kook en laat de saus iets indikken. Breng op smaak met zout en voeg de groene-peperkorrels toe.

11
11
  • 300 g paddenstoelenmelange
  • 100 g spekreepjes

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Meng ze met de spekreepjes.

12
12
  • 1 kleine rode ui
  • 3 takjes verse tijm

Snijd de rode ui in dunne ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng de ui en tijm door de paddenstoelen. Bestrooi met peper naar smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.