Gepofte-granenblokjes
Gepofte-granenblokjes

Gepofte-granenblokjes

Met maar vier ingrediënten maak je al een verantwoord tussendoortje.

10 min. bereiden
30 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

12 porties

4 el

vloeibare honing

4 el

100% pindakaas

25 g

100% rijst gepoft

25 g

100% durumtarwe gepoft

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakvorm (15 x 15 cm)

Met maar vier ingrediënten maak je al een verantwoord tussendoortje.

Aan de slag

1

Verwarm de honing in een steelpan op laag vuur tot deze kookt. Laat 2 min. doorkoken en haal van het vuur. Meng direct met een spatel de pindakaas en een snu‡fje zout erdoor. Meng de gepofte rijst en gepofte-durumtarwe erdoor.

2

Bekleed de bakvorm zo met bakpapier dat er ca. 2 cm boven de randen uitsteekt. Handel nu snel. Stort het mengsel in de bakvorm, druk goed plat met een lepel en zet 30 min. in de koelkast om hard te laten worden.

3

Haal met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd met een scherp mes in gelijke stukken.