Sper­zie­bo­nen & as­per­ge­broc­co­li met ci­troendres­sing & wal­no­ten

Het perfecte bijgerecht: de walnoten zorgen voor een lekkere bite.

(1) waardeer
bijgerecht Het perfecte bijgerecht: de walnoten zorgen voor een lekkere bite. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje onderaan zitten. Kook in de pan de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de aspergebroccoli toe.
  2. Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat afkoelen en hak grof.
  3. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot. Klop 1 el citroensap en het rasp met de mosterd, olie en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de groenten af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over de schaal, schep voorzichtig om met de dressing en bestrooi met de walnoten.

bereidingstip:

Je kunt de groenten, dressing en walnoten 4 uur van tevoren maken. Bewaar apart.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kerstbox 2018

Sperziebonen & aspergebroccoli met citroendressing & walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen & as­per­ge­broc­co­li met ci­troendres­sing & wal­no­ten

1
1
  • 400 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje onderaan zitten. Kook in de pan de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar.

2
2
  • 200 g aspergebroccoli

Voeg na 2 min. de aspergebroccoli toe.

3
3
  • 50 g walnoten

Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat afkoelen en hak grof.

4
4
  • 1 citroen
  • 1 sjalot
  • 1 tl dijonmosterd
  • 4 el milde olijfolie

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot. Klop 1 el citroensap en het rasp met de mosterd, olie en sjalot tot een dressing.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Giet de groenten af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over de schaal, schep voorzichtig om met de dressing en bestrooi met de walnoten.

bereidingstip:

Je kunt de groenten, dressing en walnoten 4 uur van tevoren maken. Bewaar apart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.