Aard­ap­pel­to­ren­tjes met ro­ze­ma­rijn & par­me­zaan

Makkelijk én feestelijk! Met deze aardappeltorentjes kan het feest aan tafel beginnen.

(2) waardeer
bijgerecht Makkelijk én feestelijk! Met deze aardappeltorentjes kan het feest aan tafel beginnen. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. De kontjes van de aardappelen worden niet gebruikt. Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn.
  2. Meng de aardappelen met de rozemarijn, Parmezaanse kaas, olie, peper en eventueel zout. Maak 3 torentjes van de aardappelplakken per persoon, zet er een prikker in en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 30 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de aardappeltorentjes 4 uur van tevoren maken. Verwarm ze voor het serveren ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 150 °C.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kerstbox 2018

Aardappeltorentjes met rozemarijn & parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­to­ren­tjes met ro­ze­ma­rijn & par­me­zaan

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 800 g roodschillige aardappelen
  • 10 g rozemarijn

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. De kontjes van de aardappelen worden niet gebruikt. Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn.

3
3
  • 40 g Parmigiano Reggiano
  • 1 el milde olijfolie

Meng de aardappelen met de rozemarijn, Parmezaanse kaas, olie, peper en eventueel zout.

4
4

Maak 3 torentjes van de aardappelplakken per persoon, zet er een prikker in en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 30 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de aardappeltorentjes 4 uur van tevoren maken. Verwarm ze voor het serveren ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 150 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.