bewaar
Kiphaasjes met rozemarijnaardappeltjes & tomaten-sperziebonensalade
Kiphaasjes met rozemarijnaardappeltjes & tomaten-sperziebonensalade
bewaar

Kiphaasjes met rozemarijnaardappeltjes & tomaten-sperziebonensalade

Proef de geurige rozemarijn en frisse citroen in dit gerecht en waan je in de Provence!

20 min. bereiden
30 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

sjalotten

1 kg

vastkokende aardappel

3 el

milde olijfolie

½ el

gedroogde rozemarijn

125 g

cherrytomaten

600 g

sperziebonen

1

citroen

400 g

kiphaasjes

125 g

minimozzarellabolletjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • rasp

  • grillpan

Proef de geurige rozemarijn en frisse citroen in dit gerecht en waan je in de Provence!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in 4 parten. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in de lengte in parten. Verdeel de sjalot en aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met ⅓ van de olie, de helft van de rozemarijn en peper. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

2

Halveer ondertussen de tomaten. Schep na 15 min. baktijd de sjalot en aardappel om en leg de tomaten ernaast. Bak nog ca. 15 min. in het midden van de oven.

3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, halveer de bonen en kook in 5 min. beetgaar. Giet af. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Klop het rasp en een ½ el citroensap met ⅓ van de olie en peper tot een dressing.

4

Meng ondertussen de kiphaasjes met de rest van de olie, de rest van de rozemarijn en peper. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

5

Halveer de mozzarellabolletjes en meng met de tomaten, sperziebonen en dressing. Verdeel samen met de kiphaasjes, sjalot en aardappel over de borden.

bereidingstipVoeg eventueel meer cherrytomaten toe voor extra groente of eet de rest van de tomaten de volgende dag als tussendoortje.