Wit­te bo­nen in to­ma­ten­saus met bloem­kool en ge­gril­de kip

Een klassieker die je vroeger al lekker vond en nu nog steeds favoriet is.

(22) waardeer
hoofdgerecht Een klassieker die je vroeger al lekker vond en nu nog steeds favoriet is. 4 personen
3 22

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 35 cm)
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Doe in de ovenschaal en bestrooi met de vadouvan en uienpoeder. Besprenkel met de helft van de olie en schep om. Rooster in het midden van de oven in ca. 15-20 min. beetgaar.
  2. Snipper ondertussen de uien. Verhit ⅔ van de rest van de olie in een kookpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de gepelde tomaten met vocht en de tomatenpuree toe en verwarm 7 min. op middelhoog vuur. Duw de tomaten met een houten lepel in kleinere stukjes. Doe ondertussen de witte bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg toe aan de tomatensaus en warm nog 7 min. door.
  3. Verhit de grillpan. Bestrijk de kiphaasjes met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer af en toe. Serveer de bloemkool met de witte bonen in tomatensaus en de gegrilde kip.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Witte bonen in tomatensaus met bloemkool en gegrilde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te bo­nen in to­ma­ten­saus met bloem­kool en ge­gril­de kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 bloemkool

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

3
3
  • 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
  • 1 tl uienpoeder

Doe in de ovenschaal en bestrooi met de vadouvan en uienpoeder.

4
4
  • 1½ el milde olijfolie

Besprenkel met de olie en schep om.

5
5

Rooster in het midden van de oven in ca. 15-20 min. beetgaar.

6
6
  • 2 middelgrote uien

Snipper ondertussen de uien.

7
7
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een kookpan en bak de ui 5 min. op laag vuur.

8
8
  • 400 g AH BASIC gepelde tomaten in blik
  • 68 g AH BASIC tomatenpuree in blik

Voeg de gepelde tomaten met vocht en de tomatenpuree toe en verwarm 7 min. op middelhoog vuur.

9
9

Duw de tomaten met een houten lepel in kleinere stukjes.

10
10
  • 800 g AH BASIC witte bonen in blik

Doe ondertussen de witte bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken.

11
11

Voeg toe aan de tomatensaus en warm nog 7 min. door.

12
12

Verhit de grillpan.

13
13
  • 300 g kiphaasjes
  • ½ el milde olijfolie

Bestrijk de kiphaasjes met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer af en toe.

14
14

Serveer de bloemkool met de witte bonen in tomatensaus en de gegrilde kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.