Ana­nascrum­ble met ko­kos en li­moen

Kruimeltaart met ananas = verwarmend nagerecht met een tropische touch.

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(3) waardeer
nagerecht Kruimeltaart met ananas = verwarmend nagerecht met een tropische touch. 6 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe ondertussen de bloem, 100 g suiker (per 6 personen) en de geraspte kokos in een kom
  3. Snijd de boter in blokjes, voeg toe en wrijf het mengsel met je handen tot een kruimeldeeg.
  4. Doe de ananasstukjes in de ovenschaal. Rasp de limoenschil erboven. Halveer de limoen en pers het sap van een halve vrucht boven de ananas uit.
  5. Voeg de rest van de suiker toe en schep om.
  6. Verdeel het kruimeldeeg erover en bak de crumble in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
  7. Schep de ananascrumble aan tafel op borden of in schaaltjes en schep er wat crème fraîche op.

variatietip:

In plaats van ananas kun je ook andere varianten van AH Doosjevol diepvriesfruit gebruiken.

video

Ana­nascrum­ble met ko­kos en li­moen

recipevideo - 00:29 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Ananascrumble met kokos en limoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ana­nascrum­ble met ko­kos en li­moen

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 185 g tarwebloem
  • 100 g suiker
  • 15 g geraspte kokos

Doe ondertussen de bloem, de suiker en de geraspte kokos in een kom

3
3
  • 100 g gezouten roomboter

Snijd de boter in blokjes, voeg toe en wrijf het mengsel met je handen tot een kruimeldeeg.

4
4
  • 500 g diepvries doosjevol ananasstukjes

Doe de ananasstukjes in de ovenschaal.

5
5
  • 1 limoen

Rasp de limoenschil erboven. Halveer de limoen en pers het sap van een halve vrucht boven de ananas uit.

6
6
  • 45 g suiker

Voeg de rest van de suiker toe en schep om.

7
7

Verdeel het kruimeldeeg erover en bak de crumble in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

8
8
  • 125 g AH Biologisch crème fraîche

Schep de ananascrumble aan tafel op borden of in schaaltjes en schep er wat crème fraîche op.

variatietip:

In plaats van ananas kun je ook andere varianten van AH Doosjevol diepvriesfruit gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.