Geroosterde wortelsalade met linzen en geitenkaasdressing

Een bijgerecht met een hoofdletter B. Wat een plaatje!

615 kcal

10 min. bereiden, 25 min. oventijd

4.6/5

(20)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 bos peen

    bos peen

  • 3 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 1 eetlepel za'atar

    za'atar

  • 205 gram HAK linzen in zak

    HAK linzen in zak

  • 100 gram zachte geitenkaas

    zachte geitenkaas

  • 50 ml milde yoghurt

    milde yoghurt

  • 1 eetlepel balsamicoazijn

    balsamicoazijn

  • 85 gram rucola

    rucola

  • 50 gram zongerijpte granaatappelpitjes

    zongerijpte granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier


2019 week 09-10 - 2019 week 09-10

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C

  2. Schil de wortels met een dunschiller en halveer in de lengte. Meng met 1/3 van de olie, de za’atar, peper en eventueel zout. Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 25 min. gaar.

  3. Verwarm de linzen 5 min. in een steelpan op laag vuur.

  4. Meng de geitenkaas met de yoghurt. Meng de balsamicoazijn met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

  5. Meng de rucola met de balsamicodressing en verdeel over een grote schaal. Verdeel de linzen en geroosterde wortels erover. Garneer met de granaatappelpitjes en de geitenkaas-yoghurtdressing.

  • bereidingstipIn plaats van za'atar kun je ook gedroogde tijm gebruiken.
  • serveertipLekker met naanbrood.

Wat vond je van dit recept?

Geroosterde wortelsalade met linzen en geitenkaasdressing

Een bijgerecht met een hoofdletter B. Wat een plaatje!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig