Moes van ra­bar­ber en aard­bei­en met va­nil­le­ijs

Rabarbermoes? Yes! Met gouden smaakcombi aarbei en omdat kan: ijs

(1) waardeer
nagerecht Rabarbermoes? Yes! Met gouden smaakcombi aarbei en omdat kan: ijs 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels vervolgens in stukjes. Doe de rabarber in een pan samen met de bevroren aardbeien, de honing, het vanille-extract en het water. Breng aan de kook op middelhoog vuur.
  2. Laat het mengsel in 10 min. inkoken. Roer regelmatig. Laat de rabarbermoes 30 min. afkoelen en verdeel over kommetjes. Schep in elke kom 1 bol vanille-ijs. Je kunt de moes ook koud serveren.

serveertip:

Lekker met wat munt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Moes van rabarber en aardbeien met vanilleijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Moes van ra­bar­ber en aard­bei­en met va­nil­le­ijs

1
1
  • 500 g verse rabarbers

Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels vervolgens in stukjes.

2
2
  • 225 g diepvries aardbeien
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el kraanwater

Doe de rabarber in een pan samen met de bevroren aardbeien, de honing, het vanille-extract en het water.

3
3

Breng aan de kook op middelhoog vuur.

4
4

Laat het mengsel in 10 min. inkoken. Roer regelmatig.

5
5

Laat de rabarbermoes 30 min. afkoelen en verdeel over kommetjes.

6
6
  • 4 bollen vanille-ijs

Schep in elke kom 1 bol vanille-ijs. Je kunt de moes ook koud serveren.

serveertip:

Lekker met wat munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.