Asperge-zalmspiesen met wasabimayo
Asperge-zalmspiesen met wasabimayo

Asperge-zalmspiesen met wasabimayo

20 min. bereiden
licht pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse zalmfilet

4

witte asperges

1 el

Japanse sojasaus

4 el

citroenmayonaise

1 tl

wasabi

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • satéprikkers

  • dunschiller

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Gebruik je houten satéprikkers, week deze dan 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden, verwijder de houtige onderkant en snijd in stukken van 3 cm. Rijg de stukken asperge en zalm om en om aan de spiesen. Begin en eindig met asperge.

2

Rooster de spiesen ca. 5 min. op de barbecue. Bestrijk ze na 3 min. met de helft van de sojasaus, keer ze en bestrijk de andere kant met sojasaus. Doe de citroenmayonaise in een kommetje en meng de wasabi erdoor. Serveer dit bij de spiesen.

serveertipLekker met koriander.