As­per­ge-zalm­spie­sen met wa­sa­bi­mayo

(1) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 4 satéprikkers
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Gebruik je houten satéprikkers, week deze dan 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden, verwijder de houtige onderkant en snijd in stukken van 3 cm. Rijg de stukken asperge en zalm om en om aan de spiesen. Begin en eindig met asperge.
  2. Rooster de spiesen ca. 5 min. op de barbecue. Bestrijk ze na 3 min. met de helft van de sojasaus, keer ze en bestrijk de andere kant met sojasaus. Doe de citroenmayonaise in een kommetje en meng de wasabi erdoor. Serveer dit bij de spiesen.

serveertip:

Lekker met koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Asperge-zalmspiesen met wasabimayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge-zalm­spie­sen met wa­sa­bi­mayo

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2

Gebruik je houten satéprikkers, week deze dan 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden.

3
3
  • 300 g verse zalmfilets

Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm.

4
4
  • 4 witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden, verwijder de houtige onderkant en snijd in stukken van 3 cm.

5
5

Rijg de stukken asperge en zalm om en om aan de spiesen. Begin en eindig met asperge.

6
6
  • 1 el Japanse sojasaus

Rooster de spiesen ca. 5 min. op de barbecue. Bestrijk ze na 3 min. met de helft van de sojasaus, keer ze en bestrijk de andere kant met sojasaus.

7
7
  • 4 el citroenmayonaise
  • 1 tl wasabi

Doe de citroenmayonaise in een kommetje en meng de wasabi erdoor. Serveer dit bij de spiesen.

serveertip:

Lekker met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.